Trods hård start: Street food hitter i hovedstaden

Tilføjet af i den 28. september, 2015

Trods hård start: Street food hitter i hovedstaden

Inden for de seneste par år er street food begyndt at finde sin vej ind i de københavnske hjerter, og det er på trods af, at de små madboder egentligt havde en svært start i den danske hovedstad. Det helt store samlingssted for street food’ens entusiaster, Papirøen, huser nemlig mange succesfulde madboder nu. Det har dog været en hård opstart, hvor el-problemer, madforsyning og svingende kundeforventninger har skabt problemer.

Sådan gik det for street food i København

Da Papirøen for alvor åbnede i København var det for fulde huse. Her stod mange københavnske borgere og turister klar til at sætte tænderne i den gademad, der nu var begyndt at blive trendy rundt omkring i resten af Europa. Men det var ikke en hel nem opstart på grund af flere ting:

  • Der var overraskende stor efterspørgsel på street food
  • Set-uppen haltede en smule i starten
  • Danskerne skulle tage gademadskulturen til sig

Første punkt, der gjorde, at gademaden haltede en smule under opstarten af Papirøen var, at man simpelthen blev overvældet af, hvor mange der besøgte de mange boder for at få en bid mad. Det skabte store køer og lang ventetid til ellers små portioner.

Det gjorde ikke kun, at køkkenerne havde svært ved at følge med. Også faciliteterne udfordrede i ny og næ. Det betød at nogle kunder kunne berette om, at de angiveligt ikke kunne få mad, fordi der var problemer med strøm eller med maskineriet.

Først og fremmest opstod der dog lidt problemer i starten, fordi danskerne og københavnerne lige skulle vende sig til denne måde at spise mad på. Nu hvor Papirøen har været der et godt stykke tid, er man blevet vant til at tage det stille og roligt, og det betyder, at man nu kan opleve, hvor stor en succes street food er i Danmark. Se bl.a. hvordan firmaet www.sweetstreet.dk lejer street food ud med pandekager til fest fra en pandekagevogn i København. Et spændende koncept der har vundet stor interesse igennem de seneste år.